Verfijn uw keuze

Maat
Maat
Douglas half rabat 16x125mm
16x125mm
Per meter vanaf:3,50
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar
Douglas half rabat 18x130mm
18x130mm
Per meter vanaf:3,50
incl. BTW
2 lengtematen beschikbaar
Douglas zwart gecoat Zweeds rabat
Zwart; 14-24x175mm
Per meter vanaf:6,25
incl. BTW
1 lengtemaat beschikbaar

Douglas half rabat

Halfhouts rabat douglas heeft een uitsparing aan de onderkant, waardoor de planken een overlap hebben en goed afwateren. Zo blijft je hout lang mooi. Ook als je het niet behandeld. Dus: zoek jij douglas rabatdelen voor je schuur, schutting of wandbekleding? In onze webshop en onze winkel vind je een uitgebreid aanbod douglas planken en balken. Ook voor bevestigingsmaterialen en de afwerking kun je bij ons terecht. En heb je advies nodig? Wij staan voor je klaar.

Over halfhouts rabat douglas

Houtrot ontstaat als er vocht in het hout trekt. Schimmels krijgen hierdoor de kans om te groeien. Douglas hout is een naaldhoutsoort. Het kernhout van dit hout is behoorlijk hard en absorbeert weinig vocht. Dat zorgt ervoor dat je halfhouts rabat douglas niet hoeft te behandelen. In dat geval wordt het hout na verloop van tijd prachtig grijs. Wil je de warme tint behouden, dan zet je de rabatplanken in de olie of beits. In beide gevallen blijft de levendige structuur van het hout goed zichtbaar. Wil je liever een strakke, luxueuze uitstraling? Dan kan je het halfhout rabat ook zwart beitsen of verven.  
Buiten heeft onbehandeld douglas hout een levensduur van tien tot vijftien jaar. Behandeld hout heeft natuurlijk een langere levensduur.


Toepassing

Halfhoutsrabat in douglas hout geeft je bouwwerk extra sfeer. Je kan het onder andere gebruiken voor:


Een andere optie is douglas Zweeds rabat. Ook deze planken overlappen elkaar, waardoor een vergelijkbare uitstraling ontstaat.


Halfhouts rabat douglas verwerken

Halfhoutrabat bevestig je altijd horizontaal. Je begint onderaan en werkt dan naar boven. De bovenste plank valt deels over de onderste plank heen, waardoor regenwater er makkelijk vanaf loopt. De kans op houtrot neemt hierdoor af. Je bevestigt de douglas halfrabat met rvs of verzinkte schroeven op de achterliggende constructie.
Door te zorgen dat het douglas hout niet in direct contact staat met de grond, voorkom je vroegtijdige rotting. Dat kan je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van betonpoeren.


Duurzaamheid

De duurzaamheid van kernhout is ingedeeld in vijf klassen. Klasse 1 is heel duurzaam, klasse 5 is niet duurzaam. Douglas hout – en dus ook onze halfhouts rabat douglas - valt in klasse 3, met een levensduur van 10 tot 15 jaar. Net als geïmpregneerd vuren of grenen. Omdat deze behandeling bij douglas hout overbodig is, is dit hout milieuvriendelijker. 
Voor de duurzaamheid is ook de herkomst belangrijk. Wij kopen alleen Douglas hout uit West-Europa, waardoor de uitstoot door transport relatief laag is. De Duitse en Franse zagerijen waar wij zaken mee doen, zijn PEFC- of FSC-gecertificeerd. Zo weet je ook zeker dat het bosbeheer verantwoord is. 


Maatwerk

Ben je op zoek naar halfhouts rabat douglas? In onze webshop vind je ons aanbod. Ook voor maatwerk kun je bij ons terecht. Neem gerust contact op. Stuur een e-mail met jouw wensen of bel. Dan laten we je weten wat de mogelijkheden zijn. Wil je het hout eerst zien voordat je het koopt? Kom dan langs in onze showroom in Terheijden. 


Het voordeel van Douglashout.nl

Zoals al uit de naam van de website blijkt, specialiseren wij ons in douglas hout. Het is een prachtige houtsoort en door de lange levensduur heeft het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het voordeel voor jou? Door ons te specialiseren, kunnen we je een heel breed assortiment douglas balken en planken aanbieden, waaronder halfhout rabatdelen. We hebben zo’n 4.000 m3 douglas op voorraad, dus het is direct leverbaar. Thuisbezorgen kan natuurlijk ook! We hebben een eigen wagenpark, dus leveren snel. En omdat we al zoveel jaar ervaring hebben met douglas hout, ben jij verzekerd van het beste advies voor jouw klus.


Alles op het gebied van douglas hout

Wil jij aan de slag met douglas hout? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt. 

 • Balken geschaafd of ongeschaafd
 • Channel siding
 • Half rabat
 • Kraaldelen
 • Plaatmateriaal
 • Planken geschaafd en ongeschaafd
 • Potdekselplanken
 • Regels
 • Rhombus
 • Schoren
 • Schorsdelen
 • Sponningplanken
 • Vellingdelen
 • Vlonderplanken
 • Vlotdelen
 • Zweeds rabat
 • Bevestigingsmaterialen
 • Afwerkingsmaterialen